Lesk a bída Hollywoodu

    Ze studií naše cesta směřovala na slavný a turisticky oblíbený chodník slávy. Náš plán byl jet 4 zastávky metrem směrem do centra na zastávku Sunset, kde měl chodník začínat.

    Nasedli jsme do metra, které přijelo za nedlouho. Už přes okno vagónu byl vidět bezdomovec. Při nástupu to bylo i cítit. Nastoupili jsme, aby nám metro neujelo. Byl to ale takový smrad, že jsme po dvou zastávkách museli přestoupit do dalšího vagónu. Popojeli jsme ještě dvě stanice. Nikde žádný blyštivý chodník, nikde žádné hvězdy. Jen dvě studentky, které asi nebyly úplně zdejší, protože si nebyly přesně jisté, která stanice je ta správná. Poslaly nás o dvě stanice zpátky a tam už skutečně hvězdy na chodníku byly, ale bylo jich tolik, některé zašlé, někde dvě i tři vedle sebe, jako by vedle o ulici dál nebylo dost místa. Jména známá i neznámá, jednou z pohledu, jednou vzhůru nohama. Kromě hlavní třídy se roztahovaly i do boku, prostě hvězdy všude kam se člověk podívá. Lesk a sláva byly pryč, když hvězda JFK byla vedle staveniště napůl zamazaná od malty. Nový chodník už má nachystané v betonu další hvězdy pro další budoucí hvězdy, které zaplatí 25 000$ a hvězdu si koupí.

    Šli jsme po hvězdách několik stovek metrů až na konec ulice, kde jsme objevili několik lidí v různých oblecích a vypadali při tom dost crazy. Cestou nám rádoby agenti cestovních agentur nabízely dvouhodinovou cestu po Beverly Hills za 50$. Nakonec nejlevnější nabídka byla pade za oba.

    Na konci ulice naproti přes ulici bylo metro, vedle divadlo, kde stály davy lidí, nějaké kamery, přenosový vůz a za ním obchod La la land, který zářil do širokého okolí. Řekli jsme si, že to nás zajímá, co nabízí a nabízel všechno kromě La la landu. Samé cetky a ještě drahé.

    Vylezli jsme z obchodu a šli směrem k davu v očekávání, že vyhlíží nějakou celebritu. Nevyhlíželi nikoho. V nejužším místě hrál černoch skořápky a za ním u divadla byl chodník, kde nejvýznamnější celebrity mají své otisky rukou, nohou, bot a případně nějaké osobní poselství a datum, kdy kachle vznikla. Takto byl udělaný celý chodník. Kamery zabíraly významné návštěvníky předpremiéry kresleného filmu, který má oficiální premiéru až za deset dní.

    Vrátili jsme se metrem k autu. Parkoviště u metra skoro prázdné, naše auto v pořádku za rohem.

    Vrátili jsme se do hotelu, napsali pár zpráv s dětmi, které vstávaly do školy a šli spát.