Okolí Denveru

    Dnešní noc byl v ulicích o poznání větší klid, než předchozí dvě noci. Skončil víkend, skončily párty do pozdních nočních hodin. Nás probudila Míša svým odpoledním voláním, jelikož neodhadla časový posun. Ale nic zásadního se nestalo, protože jsme se museli sbalit a opustit hotel.
    Šli jsme od hotelu kolem Kapitolu dál na autobus u Civic centra, který zdarma jezdí po 16 nákupní třídě. Přímo před Kapitolem stříhal jeden pán jiného pána, pravděpodobně bezdomovce, dohola a kolem chodili pánové a instalovali takový ten dočasný plot proti vstupu. Holič nerušeně pracoval a pánové s plotem dělali, jako by tam byl od nepaměti a důstojně jeho skromné holičství obcházeli. Byla to velmi zajímavá scéna.
    Autobus přijel jak na zavolanou. Sedli jsme si a pozorovali lidi v autobuse. Jejich excentrismus a výjimečnosti. Během několika minut a zastávek nás autobus vykopnul u nádraží s typickým názvem Union station.
    Chtěli jsme si koupit jízdenky na vlak, ale automat jako by si z nás chtěl udělat legraci a po zadání PIN jízdenku nevydal, ale ani žádnou částku nestrhnul a čekal, až přijede na řadu Davča a jízdenky koupí. Úplně bez problémů na první dobrou.
    Jeden vlak nám ujel před nosem, druhý odjížděl za 15 minut, z toho 8 minut stojí na nádraží. Takže de facto přijel během chvíle. Průvodčí tentokrát nedorazil a my v klidu dojeli až na letiště. Cestou jsem v bance ověřil, že si skutečně nic nestrhli, takže svět je stále v pořádku. Na volání využíváme našeho neomezeného tarifu, na volání do Čech Viber Out. Funguje to bezvadně.
    Na letišti jsme relativně snadno, i když to nebylo zas až tak dobře značené, místo odjezdů autobusů do půjčoven. Našli jsme naši půjčovnu a co nevidět přijel i autobus. Půjčovny jsou nedaleko od letiště, ale pěšky tam nikdo určitě nepůjde, jak je to daleko.
    V půjčovně jsme byli hned na řadě.  Pan Asr nám nabídl všechny možnosti co můžeme mít. 3 hodiny navíc by nás stály 76 USD, takže musíme auto vrátit do 11 h. On řekl, že můžeme vrátit do 12 h a poprosit, případně se odkázat na něj, aby nám odpustili pokutu za pozdní vrácení. K již zaplacené částce ještě zaplatíme necelých 200 USD za pojištění a nějakou asistenci. Pro Pavlinku to bylo malinko víc, než čekala, ale každá opička potřebuje banánky. Není peníz, není láska. My si šli svou lásku vybrat. Kdybychom byli sami dva, volil bych jinak. Když jsme tři, volil jsem podle velikosti kufru. Bratr se mě snažil přemluvit na Forda s menším kufrem, ale nepovedlo se. Velikost kufru, který byl plný už při odjezdu, byla relativně malá, po zkušenosti z minula. Ale jak říkám, jsme tři, musíme šetřit místem.
    Přejeli jsme k výjezdu, kde bylo potřeba udělat kontrolu. Zde jsme zjistili, že auto je pobité od krup. Pán nám ukázal značku, že to auto je evidováno a dokonce mu měnili čelní sklo. Pán se nám snažil vysvětlit, jak to je s místním počasím a že je všechno v pořádku. My si to přesto nechali zapsat do protokolu, protože papír snese všechno a za blbce umíme být i sami a bezplatně. Odjeli jsme z půjčovny, když pravá strana osádky vozidla si začala stěžovat na drncání vozidla. Bohužel hrbatá dálnice a SUV nejsou asi největší kamarádi.
    Projeli jsme celým Denverem a jeli k horám, které jsme viděli ze města i z Lakewoodu. Zde jsme našli náš první bod Amfiteátr v horách s názvem Red Rocks Park and Amphitheatre. Zde jsme si udělali krátkou zastávku, vyfotili, co se dalo. Na horním parkovišti utrhla Pavlinka štítek s kódem skla, který tam zůstal po výměně. Na spodním parkovišti se s Davidem snažili vším možným sundat z okna i lepidlo.
    Odjeli jsme do nákupního centra, které jsme viděli cestou. Zde jsme si dali oběd a rozchod po nákupech. Všichni nakupují jak o život, jen já tu relaxuji na lavičce a píšu blog a pozoruji cvrkot. Ten obchoďák se jmenuje Colorado Mills Lakewood. Jak dojemné.
    Tak jsem si pořídil kufr, dvoje boty s paměťovou pěnou. Vzal bych ještě dvoje, ale nebyly. Ostatní shopaholici mají taktéž plné tašky a Davča mě trumfl o malý kufr. Takže auto bude plné až po střechu a my se můžeme věnovat okolní krajině. Původně plánovaný odjezd se takto o hodinu a půl protáhnul, ale já měl nakoupeno za 15 minut, kdyby v Burlingtonu u kasy nestála fronta a má karta nepotřebovala navýšit limit. Budu takto klidnější, že to nemusím řešit na poslední chvíli, protože heslo velí, ber okamžitě, podruhé už nebude. Samozřejmě bude jiné, někdy za lepší cenu, někdy jiný design, ale většinou pak se stalo, že v divočině už nic nebylo a člověk nemá každý den nakupovací náladu.
    Řekněme po 3 hodinách nakupování, kdy hodina a půl byla navíc máme naloženo všechno v autě a jedeme do dalšího outletu, abychom se pak už nemuseli stresovat, co ještě nemáme koupené a mohli se věnovat naší výletní cestě okolo Denveru.
    Zapnul jsem navigaci, našeho oblíbeného pana Petra, který vždycky ví cestu a povýšili jsme ho, že díky datům umí i ukázat kolonu a navrhnout lepší trasu. Akorát hned první cestu pojal pan Petr trošku svérázně, kdy druhý outlet našel cestou o křižovatku dál a cíl byl na kruháči spojující první křižovatku se semaforem. No i pan Petr nemusí být dokonalý.
    Už ani neměřím, kolik času jsme tu strávili, ale mám krásný zimní kabát. Za to čekání na dva shopaholici to stálo. Ještě že tu mají pohodlná křesla pro čekající návštěvníky.
    Po krátké večeři jsme vyrazili do hotelu. Cesta byla přímá a tak asi 15 km od hotelu se navigace restartovala a začala ukazovat nesmyslnou trasu. Po několika km jsem našel místo, kde jsem se mohl v klidu podívat, co se jí stalo a znovu zadal náš hotel. Navigace nás protáhla přes místní JZD a hasičárnu, aby nás obloukem vrátila do místa, kde stačilo říct odbočte vlevo místo tohoto cvičení. Navíc na dalším přejezdu spadla z okna, takže ji musela Pavlinka držet až do hotelu v ruce. To bylo báječné, protože šikana před hotelem byla značně nepřehledná, takže jsem jel krokem, jinak jsme mohli jet nějakým příkopem. V hotelu jsme se ubytovali v jednom pokoji. Shopaholici vytáhli své nákupy a začali kramovat. Já mezi tím našel ubytování a dopsal dnešní zápis. Pan Petr si za svůj dnešní výlet navíc vysloužil černý puntík a jak si to ještě jednou pokazí, nahradí ho Iveta z Google maps. V naší zemi nefunguje Android auto, resp. není uvolněno, takže veškeré jeho výhody, které nabízí, můžeme zapomenout.

    Naše další cesta

    https://maps.app.goo.gl/tDXbGnaLVzt8aPeK9